Суббота, 20-Апр-2024, 01:01

Приветствую Вас Гость | RSS

Главная » 2017 » Август » 14 » МЕДОВИЙ СПАС 2017: ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ НА МАКОВІЯ
12:10
МЕДОВИЙ СПАС 2017: ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ НА МАКОВІЯ

Медовий спас – це одне з найважливіших християнських свят. Щороку його відзначають 14 серпня. Цього дня люди традиційно йдуть до церкви, щоб освятити самі різні квіти та інші рослини. За прикметами, вони після цього стають цілющими. Але крім цього, Медовий спаси, або ж Маковія, примітне величезною кількістю прикмет і заборон, про які ми і хотіли розповісти вам сьогодні.

Медовий спас 2017: що не можна робити

Якихось особливих заборон в Медовий спас немає. Церква в цей день дає майже повну свободу дій для людей. Але, в теж час, є деякі народні прикмети. Наприклад, у Медовий спас не можна злитися і сваритися, особливо з близькими та родичами. Вважається, що всі негативні побажання на адресу інших людей, повернуться до вас сторицею.

Так само, є прикмета, яка забороняє на Медовий спас купатися. І після 14 серпня сезон купання повинен бути закритий, тому що є ризик дуже сильно захворіти, або ж навіть потонути.

Так само, Медовий спас знаменує початок успенського посту. Який буде тривати аж два тижні. Він вважається особливо важливим для жінок. І якщо ви зважитеся його дотримуватися, то в першу чергу потрібно відмовитися від риби і м'яса. А крім цього, весь Успенський піст потрібно буде дуже старанно молитися. У церкві вважається, що це прекрасний час, щоб подумати про вічне.

До речі, одна із заборон на Медовий спас пов'язана з медом. До 14 серпня їсти його суворо забороняється, але, незважаючи на це, таке обмеження не діє на мед з минулорічного врожаю.

Ще була досить цікава заборона стосовно того ж купання. В деяких областях на Медовий спас і після нього не можна було мити худобу в річках та інших водоймах. Вважалося, що після цього, тварина, під час холодів, обов'язково замерзне смерть.

Тепер ви знаєте головні заборони на Медовий спас. І це допоможе вам провести свято не тільки весело, але і правильно.

Просмотров: 391 | Добавил: misspolonskaya2012 | Рейтинг: 0.0/0